Plan om te Investeren in Renovatie Projecten - Marcel Van Hooijdonk

Renovatieprojecten lijken altijd aantrekkelijk, maar als je niet over voldoende kennis beschikt, is het heel gemakkelijk om betrapt te worden omdat beleggen in onroerend goed geen gemakkelijk spel is. Marcel Van Hooijdonk is hier met belangrijke vijf dingen die je moet overwegen om de laatste hand te leggen aan de deal.

1) Uw budget beheren

Je kunt je onmiddellijk laten inspireren door talloze tv-programma's die je laten geloven dat het heel gemakkelijk is om het pand te kopen, renoveren en door te verkopen, maar meestal worden de belangrijkste punten rond financiën weggegooid. Ze denken over het algemeen alsof ze een eigendom ter waarde van 90 euro hebben en zouden 10 euro spenderen aan het repareren en het opnieuw verkopen aan 100 euro en gemakkelijk winst van 10 euro halen.

Deskundigen zijn van mening dat cijfers niet logisch zijn als je moet nadenken over zowel het beste scenario als het worstcasescenario, omdat beleggingen in onroerend goed altijd fluctueren en hoogstwaarschijnlijk eindigen in het belasten van je portemonnee. Dus zorg ervoor dat u alles in uw hoofd opruimt, zoals wat de inruilwaarde van uw eigendom zou zijn en hoe deze in de nabije toekomst zal gaan presteren.

Voordat u een woning koopt, gaat u niet alleen met nominale waarde naar binnen voor gedetailleerd onderzoek.

2) Kosten houden

Volgens deskundigen is het een van de belangrijke factoren die elke belegger moet overwegen, omdat er tal van zaken zijn zoals verzekering, rentekosten, belastingen en meer. De kosten van de holding kunnen beginnen met de bijverdiensten, dus het is belangrijk om te weten wat de duur van het renovatieproject zal zijn en hoeveel kosten daaraan verbonden zijn. Stel jezelf de vraag hoeveel het zal toenemen voordat je uit een investering zult bestaan.

Marcel Van Hooijdonk expert in het veld zegt: "Als u de kosten van uw bedrijf negeert, ongeacht de verwachte winst, kan 10% of 20% veel lager uitvallen dan u had verwacht.


3) Calamiteitenplan

Planning voor noodbegroting is heel eenvoudig. Laten we het onder ogen zien, renovatieprojecten krijgen het budget te boven en het is heel normaal. U hebt bijvoorbeeld geïnvesteerd in een renovatieproject en toen u het pand verkende, besefte u dat het elektriciteit moet sorteren en moet het opnieuw worden gepleisterd voor muren.

Dus voordat u een duik neemt in een investering in onroerend goed reserveert u een voldoende bedrag om extra kosten en uitgaven te dekken. Je moet een budget voor onvoorziene uitgaven van 10-15% hebben.

4) Uitgangsbenadering

Wanneer u investeert in renovatieprojecten, moet u plan A, B hebben en plan C zijn. Wanneer u naar een vastgoedbelegging kijkt, moet u weten hoe u de transactie kunt beëindigen. Als u bijvoorbeeld voor het eerst koper wilt worden, moet u zich in feite afvragen wat er gebeurt als de markt verandert?

Wat je gaat doen als er geen koper geïnteresseerd zou zijn in dat gebied. Kan het pand als verhuurde woning als verhuurder werken? En zou u het aan een belegger kunnen verkopen?

Aan het einde van uw renovatieprojecten wilt u niet vastlopen, dus zorg ervoor dat u een alternatief plan hebt om uw investering te beëindigen.

Hopelijk is de informatie in de blog een hulp voor jou wanneer je je volgende renovatieproject gaat beginnen. Voor meer informatie, neem gerust contact op met Marcel Van Hooijdonk met jarenlange werkervaring in het veld.



Comments